Nemecká polícia si prenajala pumpu. Kvôli extrémistom

    0
    Sympatizanti malej politickej strany Tretia cesta, ktorá má podľa nemeckých tajných služieb úzke vzťahy s pravicovými extrémistami, sa účastnia pochodu v meste Plauen 1. mája 2019. (Autor: TASR)

    “Táto čerpacia stanica sa stala ústredím pre políciu a nebude prístupná pre zásobovanie neonacistov alkoholom,” uviedol v utorok durínsky minister vnútra Georg Maier.

    Viceprezident durínskej polície Thomas Quittenbaum oznámil, že počas trvania festivalu bude mať polícia na benzínovej pumpe svoju centrálu i logistické centrum.

    Správny súd v neďalekom meste Meiningen v pondelok stanovil podmienky týkajúce sa zákazu alkoholu počas koncertu – v sobotu nebude povolený nijaký alkohol a v piatok budú môcť návštevníci vypiť ľahké pivo, ktoré neobsahuje viac než 2,7 percenta alkoholu.

    Ako pripomína DPA, v júni obyvatelia mesta Ostritz na východe Saska, ktoré leží na hraniciach s Poľskom, pred konaním festivalu krajnej pravice vykúpili z miestneho supermarketu na protest všetky zásoby piva, aby tak znemožnili jeho nákup účastníkom festivalu.

    Polícia tam navyše skonfiškovala 4200 litrov piva, keďže na festivale takisto platil zákaz požívania alkoholu.

    - Reklama -