Nemci už začínajú mať po krk utečencov – podvodníkov. CSU prišla s ďalším návrhom, okamžite však čelí kritike

    0
    Utečenci v Nemecku (Autor: SITA)

    “Zaobstaranie náhradných dokladov môže napokon prebiehať v našich bezpečných susedných krajinách,” citoval dnes z dokumentu denník Passauer Neue Presse. Zámerné ničenie dokladov totožnosti a nepravdivé údaje poskytované žiadateľmi azylové konanie podľa CSU nielen zdržiavajú, ale často ho úplne znemožňujú. “Náš právny štát – ak chce v dlhodobom horizonte zostať právnym štátom – to už nemôže viac tolerovať,” konštatuje CSU. Dodáva, že aj keď prílev utečencov do Nemecka v ostatných týždňoch klesol, stále sa nepodarilo dosiahnuť jeho “trvalé zníženie a obmedzenie”.

    CSU tiež vyzýva na reformu európskeho azylového práva, do ktorého požaduje doplniť o možnosť zavedenia kvantifikovateľných utečeneckých kvót a horných hraníc prijatých utečencov na národnej a európskej úrovni. Organizácia Pro Asyl iniciatívu CSU, ktorá pôsobí iba na území Bavorska, ostro kritizovala ako “zásadný útok na ľudské právo na azyl”.

    Podpredseda koaličnej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) Armin Laschet sa k dokumentu CSU nechcel pre rozhlasovú stanicu Deutschlandfunk vyjadriť, keďže ho nečítal. Už začiatkom tohto týždňa vzbudil pozornosť ďalší dokument CSU. Strana v ňom požaduje, aby migranti, ktorí zostanú v krajine dlhšie, povinne absolvovali kurzy nemčiny a prihlásili sa k základným hodnotám štátu. Aj tento návrh sa stretol prevažne s kritikou.

    - Reklama -