Nemci si stále nevydýchli, hrozba útoku islamistov je stále aktuálna

    0
    Nemecké špeciálne policajné jednotky pred železničnou stanicou v Mníchove (Autor: SITA)

    Citovala mníchovskú políciu, ktorá dnes na Twitteri uviedla, že “stanice sú otvorené, ale situácia je naďalej vážna”. Šéf mníchovskej polície Hubertus Andrä na dnešnej tlačovej konferencii povedal, že dostali veľmi konkrétny tip, podľa ktorého malo dôjsť k samovražedným útokom v Mníchove na Silvestra o polnoci. Nevedel však povedať, či sa potenciálni útočníci nachádzajú v Mníchove alebo v Nemecku. Úroky podľa tohto tipu plánovali Sýrčania a Iračania, informovala agentúra Reuters.

    Bavorský minister vnútra Joachim Herrmann na neskorej nočnej tlačovej konferencii povedal, že spriatelená zahraničná spravodajská služba varovala Nemecko pred bezprostredne hroziacim teroristickým útokom. Piati až siedmi samovražední atentátnici sa podľa tejto informácie chceli vyhodiť do vzduchu na rozličných miestach v Mníchove, vrátane dvoch železničných staníc.

    Mníchovská polícia na Silvestra tesne pred polnocou evakuovala hlavnú železničnú stanicu a stanicu v mestskej časti Pasing. Silvestrujúcich ľudí vyzvala, aby sa vyhli veľkým zhromaždeniam ľudí.

    - Reklama -