Nemáme čo skrývať. Reaguje smerák Blanár na obvinenia opozície

    0
    Predseda Žilinskej VÚC Juraj Blanár (Autor: zask.sk)

    Pripomína, že dva prístroje kúpil kraj v elektronickej aukcii, ktorá je podľa neho najtransparentnejším spôsobom obstarávania. Cena 1,136 milióna eur za jeden prístroj bola podľa neho výrazne nižšia ako cena za prístroje, ktoré vtedy obstarávala napríklad nemocnica v Trenčíne.

    Blanár odmieta vyjadrenia poslancov za OĽaNO-NOVA o predraženom nákupe aj o manipulácii verejného obstarávania. “Ako mohlo dôjsť k manipulácii verejného obstarávania, keď išlo o elektronickú aukciu? Žilinský kraj postupoval v zmysle zákona a transparentne cez elektronickú aukciu. Nič nebolo predražené. Nemáme čo skrývať,” trvá na svojom Blanár, ktorý je pripravený to vysvetliť poslancom v zdravotníckom parlamentnom výbore. O jeho zvolanie požiadal dnes ráno. Výbor by mal zasadnúť v piatok (14.10.) napoludnie. 

    Predseda ŽSK zároveň odmieta politizáciu prípadu. Poukázal na to, že nejde o nové obstarávanie. Za jeho medializáciou poslancami z OĽaNO-NOVA vidí budúcoročné voľby do vyšších územných celkov. Richard Vašečka podľa Blanára bude kandidovať. Na nákup upozornil ako prvý nezaradený poslanec NR SR Miroslav Beblavý. Podľa neho mal ŽSK kúpiť dva CT prístroje pre svoje nemocnice v Trstenej a Liptovskom Mikuláši predražené o viac ako 800.000 eur. Blanár tvrdí, že Beblavý prekrúca fakty.

    - Reklama -