Nemajú tam čo robiť. Ohrozujú premávku. Hlina sa obul do smerákov

    0
    Alojz Hlina (Autor: SITA)

    „Nemajú tam čo robiť, bilbordy v križovatkách ohrozujú bezpečnosť cestnej premávky,“ vysvetlil Hlina.

    Poslanci za KDH chceli presadiť aj zakázať umiestňovať bilbordy v miestach, kde by zacláňali výhľad na národnú kultúrnu pamiatku a národný park. „Prekáža nám, keď idete po Moste SNP a výhľad na Bratislavský hrad zatieňuje iks bilbordov. Rovnako nám prekáža, ak idete pod Tatrami a namiesto Tatier vidíte len bilbordy,“ argumentoval Hlina.

    KDH sa už v lete zaviazalo, že v predvolebnej kampani nebude umiestňovať svoje bilbordy na križovatkách.

    Parlament neschválil ani novelu zákona o reklame, ktorou chcel poslanec za KDH Ivan Uhliarik predchádzať zneužitiu informácie o konkrétnom tabakovom výrobku na reklamné účely. Exminister zdravotníctva navrhoval vypustiť z aktuálneho zákona ustanovenia, podľa ktorých sa za reklamu tabakových výrobkov nepovažuje informácia o konkrétnom tabakovom výrobku určená pre spotrebiteľa, umiestnená v predajni tabakových výrobkov, ktorá musí obsahovať upozornenie o škodlivosti fajčenia a musí byť umiestnená tak, aby oslovovala najmä návštevníkov predajne.

    „Práve túto informáciu zneužívajú výrobcovia a predajcovia tabakových výrobkov na propagáciu rôznych spotrebiteľských súťaží a ankiet, ktoré upútavajú pozornosť na tabakové výrobky,“ upozorňoval poslanec kresťanských demokratov. Zdôraznil, že reklama tabakových výrobkov vytvára zdanie, že spotreba tabakových výrobkov je spoločensky prijateľná.

    - Reklama -