Nekonečné nezmyselné vojny v krajinách, ktoré neviete nájsť na mape! Čo keby sme najskôr dokončili rekonštrukciu štátov, ktorých vlády sme už zvrhli? Americký komentátor sa pustil do plánov USA v Sýrii

    0
    Tucker Carlson, moderátor americkej televíznej stanice Fox News (Autor: ReproFoto: Facebook/Tucker Carlson Tonight)
    Carlson vo vysielaní americkej televízie Fox News povedal, že podľa neho by Asadovi nijako neprospelo zaútočiť chemickými zbraňami proti vlastným ľuďom pretože vojnu v Sýrii režim postupne vyhráva aj za pomoci ruskej armády. 
     
    Novinár si myslí, že sa len opakuje scenár z minulého roka, keď po údajnom chemickom útoku americká armáda zbombardovala základňu sýrskej armády. 
     
    Carlson pripomína, že samotný šéf Bieleho domu Donald Trump v roku 2013 povedal, že USA by z vojny proti Sýrii nezískali nič okrem možného dlhodobého konfliktu a množstva obetí na životoch. Napriek tomu sa v USA ozývajú hlasy, ktoré tvrdia, že je nutné zaútočiť na režim prezidenta Bašara Asada.
     
    „Tí istí ľudia, ktorí vám priniesli umierajúcu americkú strednú vrstvu, nezabezpečené hranice a nekonečné nezmyselné vojny v krajinách, ktoré neviete nájsť na mape, hovoria prezidentovi, že musí odstrániť Asada pre dôvody, ktoré sú nejasné a neúprimné,“ rozčuľuje sa Carlson. 
     
    Na záver svojho komentára vo vysielaní americkej televízie Carlson navrhol, aby Kongres zvážil prijatie dodatku k ústave, ktorý by vyriešil budúce zapojenie USA do konfliktov v zahraničí.
     
    „Kongres USA nezvrhne žiadnu vládu pokiaľ nedokončí rekonštrukciu predošlej vlády, ktorú zvrhol a navyše ‚generáli z talk show‘ by mali mať povinnosť osobne navštíviť bojiská všetkých vojen, za ktoré sa zasadili. Koniec dodatku,“ uviedol Tucker Carlson. Novinár dodal, že ním navrhovaný dodatok k ústave USA by mal podľa neho okamžitý a pozitívny efekt na to, čo Kongres schvaľuje. 
     
    - Reklama -