Nejde im o fakty, ale o propagandu. O kom takto píše bloger?

    0
    Sprava: Líder OĽaNO Igor Matovič a predseda strany NOVA Daniel Lipšic (Autor: SITA)

    Podľa Molnára nemá Matovič nič nové, čo by mohol ponúknuť voličom. „V rámci predvolebnej kampane aspoň verejnosti ponúka príbeh svojho mučeníctva,“ konštatuje Molnár. Matovič údajne zavádzal, keď na tlačovke tvrdil, že kým jeho podanie ohľadom korupcie na ministerstve vnútra zostáva bez reakcie, tak trestné oznámenie premiéra Fica na jeho osobu sa už vo veľkom vyšetruje. „Nedá mi však nepoukázať na jeden faktický nonsens, aký môže z pusy vypustiť iba absolútny šarlatán alebo človek, ktorý je ochotný povedať čokoľvek, len aby zaujal,“ píše Molnár a pokračuje citáciou tlačovej správy, ktorú vydalo OĽaNO.

    Matovič v tlačovej správe uvádza, že SIS si neplní povinnosti. Podľa predsedu OĽaNO vyplývajú Slovenskej informačnej službe povinnosti zo zákona. „Podľa § 2 ods. 1 písm. d) (má SIS) povinnosť získavať, sústreďovať a vyhodnocovať informácie o organizovanej trestnej činnosti. SIS pod vedením priateľa Roberta Fica si evidentne túto svoju povinnosť plní politicky selektívne, lebo inak by informáciami, ktoré k nim smerujú v mojom podaní, už dávno disponovali. Ale až keď som ich upozornil, odrazu ma pozvali vypovedať,“ uviedol Matovič.

    Molnár si však myslí, že ten, kto nemá naštudované zákony, je Igor Matovič, ktorý si podľa neho asi neuvedomil, že SIS nie je orgán činný v trestnom konaní, a preto nemôže nikoho predvolať ani pozvať na výpoveď. „Siskári mohli pána poslanca maximálne pozvať, aby im pri káve podal spresňujúce informácie k dokumentom, ktoré SIS odovzdal. Pohovor nie je výsluch a predseda OĽaNO toto pozvanie môže odmietnuť. Ak to nevie Mgr. Matovič, nepochybne mu to vysvetlí JUDr. Lipšic. Avšak ako je o oboch dobre známe, im nejde o fakty, ale o propagandu,“ píše Jozef Molnár vo svojom blogu.

    - Reklama -