Nehľadajme modrého Fica, vyzýva Bugár. Pravicový volič rešpektuje rozmanitosť, myslí si

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    Šéf Mostu priznáva, že niekedy musia robiť v strane veci, ktorými nepotešia každého. Ako však dodáva vo svojom blogu, v parlamente sú preto, aby urobili to, čo iným chýba.

    Jediný na pódiu

    „Bol som, a stále som presvedčený, že volič pravice potrebuje a chce vidieť alternatívu. Programovo kompatibilnú a uveriteľnú alternatívu, pri ktorej nehrozí, že ju  potopia osobné, respektíve úzke stranícke záujmy hociktorej strany,“ myslí si Bugár, ktorý je podľa svojich slov stále presvedčený o tom, že najlepšou alternatívou je spojenie strán Most-Híd, KDH a Sieť.

    Spomína na mladého Roberta Fica, ktorý si v roku 2002 išiel za svojím cieľom hlava-nehlava. „Podarilo sa mu zdevastovať ľavicovú scénu tak, že nakoniec zostal jediný na pódiu a ostatní sa k nemu s radosťou pridali. Sú politici, ktorí sa tento model snažia aplikovať aj na pravej strane politického spektra,“ uviedol Bugár.

    Nie je si však istý tým, či pravicový volič chce vidieť modrý Smer s modrým Ficom na čele. Pretože pravicový volič je podľa neho uniformný a rešpektuje rozmanitosť. Preto druhého Fica ani hľadať nemáme.

    - Reklama -