Nedá si pokoj. Na kandidátke ho nechcú, on chce byť šéfom diplomacie

    0
    Pavol Paška, niekdajší podpredseda strany Smer-SD (Autor: SITA)

    Chce vyfúknuť flek Lajčákovi? Bývalý predseda parlamentu Pavol Paška v rozhovore pre Hospodárske noviny priznal, že na volebnej kandidátke Smeru nebude.

    Aj napriek tomu svojimi smelými plánmi prekvapuje nielen politológov, ale aj straníckych kolegov. Páči sa mu kreslo ministra zahraničia. Vraj mu ho ponúkol šéf Smeru Robert Fico. Uvádza portál Pluska. „S Robertom Ficom to máme dávno a po dlhom zvažovaní vyjasnené,“ povedal pre denník s tým, že premiér sa ho snažil prehovoriť, aby tento krok zvážil. Paška priznal, že ak by dostal ponuku na post ministra zahraničných vecí, určite by sa nad ňou zamyslel.

    Paškov nápad vraj prekvapil aj podpredsedu Smeru a ministra kultúry Mareka Maďariča. „Ak strana Smer-SD bude po parlamentných voľbách súčasťou vlády a ak bude nominovať ministra zahraničných vecí, pre mňa je nespochybniteľným kandidátom na túto pozíciu súčasný šéf diplomacie Miroslav Lajčák,“ jasne sa vyjadril Maďarič.

    Podľa analytika Jána Baránka je Paškovo správanie nezmyselné. „To, že chce byť ministrom je prejavom jeho politického zúfalstva,“ povedal pre Plusku politilóg.

    - Reklama -