Nechutné, zastavte to. Národniarom opäť stúpa adrenalín. Stačil na to jeden Maďar

    0
    Anton Hrnko (Autor: SNS)

    SNS vníma počin maďarského poslanca ako „otvorenú provokáciu s cieľom narušiť zvrchovanosť SR a testovať štátne orgány, či sú schopné do dôsledkov plniť svoje funkcie“.

    „Odvahu dotyčnému poslancovi určite dodala aj tá skutočnosť, že slovenské orgány napriek tomu, že majú dostatok vedomostí o činnosti tohto poslanca na Slovensku, najmä jeho ,zástupcu‘ Pétera Palléra, ktorý prijal s pravdepodobnosťou takmer sto percent maďarské občianstvo, mu v zmysle zákona slovenské občianstvo neodobrali a ďalej ako občan SR vyvíja činnosť v prospech tohto extrémistického hnutia,“ uviedol národniar Anton Hrnko.

    Pallér vyučuje na základnej škole v Hurbanove s vyučovacím jazykom maďarským. „Zaujímalo by nás, v akom duchu asi vyučuje onen ,učiteľ‘ slovenské deti maďarskej národnosti,“ rypol si Hrnko.

    Nechutná provokácia

    Hrnko ďalej uvádza, že SNS podporuje opatrenia Policajného zboru SR proti šíreniu extrémizmu. „Rozpaky však v nás vyvoláva tá skutočnosť, že tieto zásahy sú zamerané len proti extrémistom ,slovenskej‘ národnosti,“ dodal. 

    „Ako keby aj naše policajné orgány zdieľali niekdajšie tvrdenia SMK a predtým Maďarskej nezávislej iniciatívy, že negatívne spoločenské javy sa dotýkajú len väčšinového obyvateľstva,“ vyjadril svoje pocity národniar. Zdôraznil, že s takým prístupom treba rázne skoncovať. „Vyzývame preto zodpovedné orgány Slovenskej republiky, aby dôsledne zasiahli proti tejto nechutnej provokácii a konali v zmysle Ústavy SR a platných zákonov,“ ukončil.

    Maďarský politik István Szávay  si otvoril kanceláriu v Dunajskej Strede so slovami, že ide o ojedinelú iniciatívu, ktorá má zvýšiť kvalitu vzťahov s Maďarmi za hranicami. Poznamenal, že kancelária sa otvára na Slovensku preto, lebo je tu najviac nedoriešených problémov, ktoré ohrozujú zachovanie identity Maďarov.

    - Reklama -