Nechoďte do Európy, je to iná kultúra. Budete prekvapení, kto to poradil moslimským utečencom

    0
    Utečenci prichádzajúci do Európy (Autor: SITA)

    „Tak Sýria je od Iránu celkom ďaleko. Ale je to vždy nešťastie, keď musí 11 miliónov ľudí odísť z domu; je jasné, že žiadna krajina v ich okolí ich nemôže vziať všetkých. Ľudia idú za lepšími podmienkami, ale akí ľudia to budú, to nikdy nevieme. Ale myslím si, že okolo toho je veľa negatívnych informácií, ktoré nemusia byť pravdivé,“ prezradil Peržan svoj názor na utečeneckú vlnu z Blízkeho východu.

    Silvestrovské útoky na nemecké ženy, ktoré údajne spáchali muži afrického či blízkovýchodného pôvodu, Amiri odsudzuje. Jedným dychom však dodáva, že násilníkmi môžu byť nielen Afričania, ale aj Európania. „Ale v tej kríze mal prsty celý svet a veľmoci, ktoré ovplyvňujú celý svet. Možno nikto neočakával, že to bude také veľké, ale bohužiaľ je to väčšie, ako si zrejme predstavovali,“ upozorňuje.

    A čo by poradil migrantom, ktorí sa rozhodnú ísť práve do európskych krajín? „Po prvé by som im poradil, aby do Európy vôbec nechodili. Je to pre nich úplne odlišná kultúra,“ hovorí natvrdo Amiri. „Na druhej strane je žiť v ich koži strašne ťažké. Prišli o všetko, chcú nájsť lepší život. A mnohí z nich nebudú zlí. Bohužiaľ tí zlí narobia negatívnu energiu a tie ostatné národy ich budú neznášať. Je to komplikovaný problém, ktorý za dve minúty nevyriešime,“ domnieva sa.

    Podľa svojich slov je Amiri v Česku spokojný. „Ale rozdiely tu, samozrejme, sú. Napríklad aj v tom dámskom obliekaní. Ale mne sa to páči tak, ako to je,“ uzavrel.

    Celý rozhovor si môžete pozrieť TU

    autor: luš

    - Reklama -