Nechceme sa s Frešom vláčiť po súdoch, tvrdí Demokratická strana. A čo sa týka toho zviditeľnenia sa…

    0
    Michal Bucek, predseda DS (Autor: Reprofoto, Facebook)

    Predseda Demokratickej strany Michal Bucek, v utorkovom rozhovore pre ParlamentnéListy.sk konštatoval, že jeho strana si zaregistrovala značku DS aj názov Demokratická strana na patentovom úrade ako ochrannú známku. „Náš právnik preto v najbližšom čase vyzve predsedu SDKÚ o vykonanie nápravy a odstránenie našej značky z ich materiálov,“ komentoval najnovšie plány DS Bucek.

    Súdy nie, ale…

    Predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo je však presvedčený, že SDKÚ používa názov Demokratická strana oprávnene. „Pokiaľ má niekto iný názor, môže sa obrátiť na súd,“ povedal Parlamentným Listom Frešo. Michal Bucek však tvrdí, že Demokratická strana sa vzhľadom na značku neplánuje ťahať po súdoch. „Chceme však, aby SDKÚ-DS na svojich billboardoch uvádzala svoju značku tak, ako ju má zaregistrovanú na ministerstve vnútra. To znamená SDKÚ-DS ako jeden názov. Nie tak, že značka SDKÚ je znázornená samostatne a pod ňou je napísaná Demokratická strana,“ konštatuje predseda DS. Podľa Buceka ide o zavádzanie voličov, pričom centrála DS podľa jeho tvrdenia pravidelne dostáva maily a telefonáty s otázkou, že kto je skutočnou Demokratickou stranou. „Keď si je pán Frešo taký istý so svojím tvrdením, prečo má potom SDKÚ-DS na Patentovom úrade podanú žiadosť o zaregistrovanie ich značky ako ochrannej známky?! Pritom rovnako sa o to pokúšal aj v roku 2014, ale neúspešne,“ tvrdí Bucek.

    Pavol Frešo vníma spor o názov strany iba ako pokus o reklamu. „Všetci veľmi dobre vedia, že zo strany spomínanej partaje ide opäť o pokus o zviditeľnenie sa,“ povedal Frešo. Predseda DS Michal Bucek však reagoval slovami, že „tak ako sa podarilo  zviditeľnenie jemu samotnému (pozn. Frešovi), sa len tak ľahko niekomu inému nepodarí“, povedal pre ParlamentnéListy.sk Bucek.

    - Reklama -