Nechceme, aby sa k nám dostali takí pajáci, ako je on sám. Odkazuje saskár Hrnkovi a varuje celú SNS pred meraním IQ

    0
    Anton Hrnko v evidentne dobrej nálade (Autor: TASR)
    SNS pod vedením predsedu národnej rady Andreja Danka prichádza s návrhom na rozdelenie politických subjektov na regionálne a celoštátne. Národniari však odmietajú, že by sa takýmto spôsobom snažili „obmedzovať“ či úplne odstrániť niektoré strany zo slovenskej politickej scény. Jeho súčasťou je totiž požiadavka, aby mali celoštátne strany viac ako 500 členov. 
     
    Ak by návrh SNS prešiel, mohli by sa dostať do problémov strany SaS aj OĽaNO. V prípade, že by 500 členov strany bolo povinnosťou pre kandidovanie v parlamentných voľbách, dve najväčšie opozičné zoskupenia by sa do národnej rady nedostali. 
     
    Poslanec Anton Hrnko (SNS) navrhuje jednoduché riešenie nedostatočnej členskej základne niektorých opozičných strán. „Budú mať rovnaké podmienky ako všetci a čo im bráni otvoriť svoje brány novým členom?“ pýta sa Hrnko.
     
    Národniar sa odpovede na svoju otázku dočkal od podpredsedu SaS Ľubomíra Galka, ktorý mu vysvetlil, čo si o jeho návrhu myslí. Na svojom facebookovom profile Galko uviedol, prečo SaS neotvorí členstvo pre každého. 

    Meranie IQ pre vstup do NR SR

    „Hrnko sa pýta, čo nám v SaS bráni otvoriť členstvo pre každého, tak ja mu odpoviem. Práve to, že nechceme, aby sa k nám dostali takí pajáci, ako je on sám. Preto si my v SaS členov vyberáme,“ píše Galko v úvode statusu.
     
    Podpredseda SaS varuje Hrnka a jeho predsedu Andreja Danka, aby mysleli do budúcnosti aj na možnosť, že sa k moci dostane súčasná opozícia. „Odporúčal by som jemu aj kapitánovi brzdiť v ich rozlete, lebo sa im ľahko môže stať, že po najbližších voľbách, keď budeme vo vláde my, prijmeme zákon, že do NR SR môžu kandidovať iba strany, kde má predseda a podpredseda IQ nad 67. V tom prípade sa SNS nestane nie že parlamentnou stranou, ale ani len regionálnou. Leda tak obecnou,“ zaútočil Galko. 
     
    Opozičný poslanec ďalej dodáva, že SaS by nemala problémy vyhovieť požiadavkám SNS na minimálny počet členov strany. „S našimi 6 000 priateľmi slobody, z ktorých vieme väčšinu z večera do rána spraviť členmi, by sme tie stupídne podmienky hravo splnili, ale o to tu nejde. Ide o princíp – 8,6-percentná vládna strana, ktorú vedú takíto hochštapleri, tu nemá čo likvidovať opozičné strany, mimochodom, ďaleko silnejšie, ako je ona sama,“ pripomína Galko volebné výsledky. 
     
     
    - Reklama -