Nechcel skončiť ako Mečiar a odsudzoval drahé hodinky. Matovič vykopal starší rozhovor s Ficom

    0
    Robert Fico a Igor Matovič (Autor: TASR)

    Našiel som malý poklad. Začiatkom marca 2002 sme zadarmo dali priestor do všetkých našich regionálnych novín regionPRESS-u po celom Slovensku istému 37-ročnému politikovi menom Robert Fico,” píše Matovič v úvode svojho statusu na sociálnej sieti.  

     
    Opozičný líder pripomína časť rozhovoru, v ktorej Fico odpovedal na otázku, či mu neprekáža, že jeho vtedajší mediálny poradca Fedor Flašík otvorene priznal, že zbohatol vďaka politickej protekcii Mečiarovho HZDS. Mňa nezaujíma, ako došiel Flašík k svojmu bohatstvu, pokiaľ mu niekto nedokázal, že to bolo nelegálne,” odpovedal v rozhovore Fico. 
     
    Matovič nezabúda pripomenúť ani úryvok, v ktorom Fico kritizuje majetkové pomery niektorých poslancov a tvrdí o nich, že nosia hodinky, ktoré stoja až 600-tisíc korún a museli by na ne pracovať tri roky, ak by si ich chceli kúpiť z bežného poslaneckého platu. 
     
    Dodajme, že už v roku 2009, teda len sedem rokov po uverejnení rozhovoru v regionPRESS-e, si Fica podali slovenské médiá za to, že nosil hodinky za takmer 20-tisíc eur, čo je približne 600-tisíc niekdajších slovenských korún. 
     

    V rozhovore napríklad odsudzoval drahé hodinky politikov a dušoval sa, že nechce dopadnúť ako Mečiar. Nuž – a aj drahé hodinky má veľmi rád, aj ako Mečiar dopadol, respektíve je na najlepšej ceste tak dopadnúť a aj dopadne,” píše Matovič v závere komentára

     
    - Reklama -