Nechcel fúkať, teraz pozná Slota verdikt súdu. Skončí v base?

    0
    Ján Slota (Autor: SITA)

    Ako informuje portál aktuality.sk, Slota do väzenia nepôjde. Vyviazol s pokutou 6 000 eur a dostal aj zákaz šoférovania na šesť rokov. Verdikt však ešte nie je právoplatný, prokurátorovi sa nepáči, a tak sa odvolal. Exšéf SNS právo na odvolanie nevyužil.

    Čo povedal Slota?

    Slota sa na súde ospravedlňoval, že k nehode došlo v dôsledku jeho zdravotnej indispozície, dlhodobo sa má liečiť na vysoký krvný tlak. Svoju vinu priznal a oľutoval.

    Podľa webu aktuality.sk Slota uviedol, že dnes vlastní motorku Honda, býva v prenajatom byte a má úspory 30-tisíc eur po rodičoch. Dôchodok má vraj mierne vyšší ako tisíc eur.

    Čo sa udialo?

    Po dopravnej nehode troch áut, vrátane Slotovho Porsche, bývalý dlhoročný primátor Žiliny sa odmietol podrobiť dýchacej skúške na alkohol. Prijali ho na urgentnom príjme v Žilinskej fakultnej nemocnici, sprevádzali ho policajti, vraj mal podozrenie na infarkt.

    Pôvodne Slota vyviazol s trestom odňatia slobody vo výmere šesť mesiacov s podmienečným odkladom na jeden rok a zákaz činnosti v trvaní šesť rokov. Prokurátor žiadal prísnejší trest, a tak podal odpor proti trestnému rozkazu. Uspel, a tak sa konal riadny súd. 

    - Reklama -