Nech ide Babiš na detektor lži, vyzval premiéra spevák Koller na proteste

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Demonštranti sa dožadovali demisie Benešovej a splnenia siedmich poistiek pre nezávislú justíciu. Zároveň vyzvali českého premiéra Andreja Babiša, aby šiel s ich zástupcom do televízneho duelu, v ktorom by mohol svoje kroky obhájiť.

    V Brne vystúpil s prejavom i rockový hudobník David Koller a predniesol desať otázok, ktoré má pre premiéra. Týkali sa najmä jeho podnikania v rámci koncernu Agrofert a využívania európskych dotácií. “Vyzývame Andreja Babiša, aby podstúpil test na detektore lži a odpovedal na desať našich otázok. Týkajú sa jeho podnikania aj pôsobenia v ŠtB,” povedal Koller.

    Protestujúci v Plzni sa po skončení prejavov na Námestí republiky vydali na pochod centrom mesta. Skandovali pritom heslá ako “Demisiu!” “Odvahu!” “Máme toho dosť!” či “Nie sme jeho firma!” Demonštrácie sa konali aj v ďalších krajských mestách vrátane Ostravy, Českých Budějovíc, Liberca, Karlových Varov, Zlína, Jihlavy alebo Hradca Králové.

    Benešová po svojom vymenovaní začala hovoriť o vízii zmien v štruktúre súdov a štátnych zastupiteľstiev (prokuratúr). Práve pod úrad ministra spravodlivosti spadajú prokurátori a sudcovia, ktorí rozhodnú o premiérovej vine či nevine v kauze Čapí hnízdo, kde ide o zneužitie eurofondov.

     

    - Reklama -