Nečakané. Most-Híd by mohol v Bratislavskom kraji podporiť Krajcera

    0
    Daniel Krajcer (Autor: pk)

    Most-Híd tvrdí, že sa v BSK snaží o vytvorenie proeurópskej koalície. “Kandidatúru v Bratislavskom kraji ohlásilo už viacero uchádzačov, stále je však nejasný postoj vládnych strán, ako budú postupovať. Najbližšie k uzavretiu dohody je strana Most-Híd,” uviedol bratislavský krajský predseda Mosta-Híd László Sólymos s tým, že majú záujem rokovať aj s ďalšími vládnymi stranami o prípadnej podpore Krajcera.

    Pre Most-Híd je podľa Sólymosa dôležitá najmä jednoznačná proeurópska orientácia nielen samotného kandidáta, ale aj ostatných strán, s ktorými pôjdu do volieb. “Všetci vidíme, že na európskej úrovni sa začala veľmi silná diskusia o ďalšom smerovaní únie. Na to, aby Slovensko malo v tejto téme jasný a jednotný postoj, že chceme patriť do jadra únie, potrebujeme konsenzus nielen na úrovni vlády, ale aj regiónov,” vysvetlil dôvody takéhoto postupu. Sólymos zároveň potvrdil, že táto koalícia je otvorená pre ďalšie subjekty, ktoré majú podobné zmýšľanie a záleží im na budúcnosti Bratislavského kraja.

    Voľby do vyšších územných celkov (VÚC) budú v sobotu 4. novembra 2017. Rozhodol o tom predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS). Termín volieb vyhlasuje šéf parlamentu najneskôr 110 dní predo dňom konania volieb. Podľa zákona sa voľby konajú v posledných 14 dňoch volebného obdobia. Naposledy bolo hlasovanie v roku 2013.

    - Reklama -