Nebudem sa čiastkovo vyjadrovať, kto komu písal, tvrdí Danko

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    “Nebudem sa čiastkovo vyjadrovať, kto komu písal. Musí byť posúdená autenticita a nemyslím si, že je to záležitosť politikov. Spolieham sa na orgány činné v trestnom konaní,” uviedol Danko. Kto si zaslúži trest, má ho podľa neho dostať. “A potom môžeme vyvodzovať spoločenské zodpovednosti,” doplnil šéf parlamentu.

    Zo zverejnenej údajnej komunikácie Mariana Kočnera a Aleny Zs., ktorí sú obvinení z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, vyplýva, že Marian Kočner mal byť v kontakte s viacerými politikmi. Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) mu mal telefonovať a s bývalým premiérom a predsedom strany Smer-SD Robertom Ficom sa mal stretnúť. Spomína sa v nej aj predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

    Bugár pre Denník N priznal, že sa s Marianom Kočnerom na dovolenke nielen pozdravil, ako tvrdil predtým, ale aj sa s ním rozprával. “Počas našej dovolenky si raz prisadol k nášmu stolu počas raňajok. Vymenili sme si pár viet, vtedy sa zbežne spýtal na aktuálnu situáciu doma,” uviedol. Odmieta však, že by sa s ním stretol aj poobede, ako naznačuje údajná komunikácia, aj to, že by mal na neho Marian Kočner “nahučať”.

     

    - Reklama -