Nebezpeční Československí vojaci v zálohe? Skupinu, ktorá sa hlási k fanúšikom českého prezidenta, sleduje Bezpečnostná informačná služba

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Československí vojaci v zálohe napríklad vyhlasujú, že chcú zabrániť vojne, ktorú sa snaží rozpútať NATO, českú ústavu označujú za „zámerne nedokonalú“, alebo uvádzajú, že „zastupiteľská pseudo-demokracia“ ohrozuje slobodu a nezávislosť.

    Sú proti imigrácii a českého prezidenta Zemana označujú za jediného politika, ktorý sa správa ako „občan ČR“ a vlastenec. Na jeho podporu jeden z členov, bývalý vojenský lekár Marek Obrtel zvoláva vojakov, ktorí by boli ochotní v súvislosti s migračnou vlnou „plniť úlohy podľa zadania prezidenta republiky“.

    „Je trápne, že podplukovník českej armády, hoci v zálohe, nepozná zákony krajiny, v ktorej žije. Hraničný dozor je úlohou polície,“ povedal pre Topky poradca náčelníka Generálneho štábu Cimburek.

    Podľa vyjadrenia Cimburka sú ľudia, ktorí sa na Facebooku k spolku prihlásia, „potenciálnymi adeptmi na spoluprácu pre nepriateľské tajné služby“, ktoré na českom území pôsobia. „Osobne nepochybujem o tom, že tomuto spolku venuje pozornosť aj BIS (Bezpečnostná informačná služba) a VZ (Vojenské spravodajstvo),“ potvrdil Cimburek.

    Celý článok si môžete prečítať TU

    - Reklama -