Nasleduje veľká revolúcia? Saskári chcú hlavy stínať hromadne. Na kláte je najnovšie aj tá Glváčova

    0
    Podpredseda parlamentu Martin Glváč ukazuje poslancom Smeru, ako majú hlasovať (Autor: SITA)

    „Ďalší na odvolanie je Glváč,“ píše Sloboda a Solidarita v statuse na Facebooku. Liberáli však vzápätí dodávajú, že odvolávať podpredsedu parlamentu možno ani nebude potrebné. „Dnes predsa odvoláme Fica a padne tak celá vláda,“ fandia si saskári.

    Glváča má opozičná strana v zuboch pre skutočnosti, ktoré sa v médiách objavili len nedávno. Podľa Denníka N má na kontroverzného Ladislava Bašternáka napojenie práve aj smerák Glváč. Biznis, ktorý politika a podnikateľa spája, sa uskutočnil pred piatimi rokmi.

    Bašternákova firma Profi Beton získala v tom čase dve štátne zákazy od Regionálnych ciest Bratislava expresne rýchlo a prakticky bez akejkoľvek konkurencie. Zmluvy mal Bašternák uzatvárať s vtedajším šéfom predstavenstva firmy, advokátom Milanom Valašikom.

    Milan Valašik a jeho otec, ktorý je právnik, majú s Glváčovcami čulé obchodné vzťahy. Otec Martina Glváča spolu s Valašikom mladším napríklad prevádzkuje tenisovú halu v Pezinku, na ktorú dostali aj štedrú dotáciu 826-tisíc eur. Podľa obchodného registra sú Valašikovci tiež spoločníci Martina Glváča v realitnej spoločnosti RHK Real. 

    - Reklama -