Naši južní susedia hlásia dva prípady nákazy koronavírusom

    0
    Vedúci Národného ústavu hematológie a infektológie budapeštianskej Nemocnice sv. Ladislava János Szlávik reční na tlačovej konferencii v Budapešti 4. marca 2020. (Autor: TASR)

    „Máme prvého infikovaného, dokonca hneď dvoch pacientov, ktorých sme museli pre nákazu hospitalizovať,” povedal premiér po schôdzke krízového štábu v budove ministerstva vnútra.

    Podľa jeho slov sa zdá, že zatiaľ sa u nich neprejavili žiadne zdravotné problémy, ale nákaza novým koronavírusom sa už potvrdila.

    Dvojicu previezli do budapeštianskej Nemocnice sv. Ladislava.

    Krízový štáb podľa slov Orbána preveril stav opatrení a skonštatoval, že je k dispozícii potrebný počet zdravotného personálu, ktorý je patrične pripravený.

    K dispozícii je aj potrebné materiálové zabezpečenie na ochranu proti nákaze a vhodné na zavedenie nutných opatrení je aj právne prostredie, ktoré zabezpečuje výkon úlohy lekárov, policajtov, pracovníkov štátnej správy i expertov.

    „Vstupujeme do etapy ochrany. Každý deň na poludnie zasadne krízový štáb a potom bude o vývoji informovať verejnosť,” uzavrel videoodkaz predseda vlády.

    - Reklama -