Naše financovanie je čisté. Nemáme žiadne záväzky voči nikomu, tvrdí Štefunko z Progresívneho Slovenska

    0
    Ivan Štefunko v spoločnosti prezidenta Kisku (Autor: Facebook, Nadácia Pontis)

    „Momentálne pracujeme na dvoch základných líniách. Prvá je, že zbierame podpisy po celom Slovensku, a druhou je, že robíme na programe – na dlhodobej vízii krajiny, ktorú chceme presadzovať, a tá sa bude prezentovať v septembri na programovej konferencii,“ uviedol na úvod dvojminútového videa pre HN televíziu Ivan Štefunko.

    Ako doplnil, momentálne ide proces zbierania podpisov veľmi dobre a povinná 10-tisícová hranica by nemala byť nijakou vážnou prekážkou. Presný počet však určiť nevie, keďže podpisy prichádzajú prakticky zo všetkých strán, to znamená z rôznych kútov, respektíve regiónov Slovenska.

    To, čo však vedel Štefunko vymedziť presne, je túžba spolu s najbližšími spolupracovníkmi zmeniť Slovensko k lepšiemu. 

    Spoluzakladateľ Progresívneho Slovenska vie, že aj vzhľadom na najbližšie parlamentné voľby sa postupne musí vo vedení hnutia jasne vyprofilovať líder, prípadne kľúčová osobnosť, ktorá bude komunikovať smerom k občanom.

    A hoci Progresívne Slovensko sa, logicky, chce dostať do parlamentu, respektíve vlády, nemusí to podľa jeho slov byť za každú cenu.

    „Naše financovanie je čisté. My sa nebudeme musieť tlačiť do vlády, aby sme zarobili peniaze späť pre oligarchov. To znamená, že budeme komfortní aj s opozíciou,“ dodal  na záver Štefunko.

    - Reklama -