Národniar Paška udrel: Je zjavné, že predstavitelia EÚ si nechcú priznať spoluzodpovednosť za to, kam to doviedli

    0
    Jaroslav Paška (Autor: SNS)

    “Potvrdili tak skutočnosť, že nespokojnosť ľudí s nariadeniami európskych inštitúcií sa prehlbuje a verejnosť si neželá taký model súžitia, pri ktorom im môžu cudzí úradníci či iné štáty ukladať povinnosti bez ich súhlasu,” uviedol Paška.

    Podľa jeho názoru z reakcií J. C. Junckera, ako aj ďalších predstaviteľov EÚ je zjavné, že si nechcú priznať spoluzodpovednosť za to, kam svojimi rozhodnutiami pôvodný projekt spolupráce európskych národných štátov doviedli.

    “Preto by malo slovenské predsedníctvo popri schválených prioritách vytvoriť podmienky aj na pokojnú, vecnú a pragmatickú diskusiu o zásadnej reforme Európskej únie. Diskusiu o zmysluplnom a korektnom prehodnotení mechanizmov rozhodovania, aj vykonávania kompetencií, ktoré členské štáty na spoločnú, európsku administráciu slobodne preniesli,” doplnil Paška.

    Ako uviedol, súčasná prax, keď si bruselské inštitúcie, podľa neho jednostrannými administratívnymi procesmi rozširujú kompetencie na úkor členských štátov, vytvárajú priestor na presadzovanie záujmov rozličných profesijných či lobistických zoskupení alebo na realizáciu svojich sociálnych experimentov a inžinierstva, je už neudržateľná.

    “Dnes je teda našou povinnosťou urobiť všetko pre to, aby si bruselská administratíva, aj jej manažment čím skôr uvedomili, že ak európske inštitúcie nebudú vykonávať prenesené kompetencie členských štátov korektne a čestne tak, ako to od nich štáty požadujú, majú členské štáty a ich občania právo odobrať únii tieto zverené oprávnenia a nájsť si iné, vhodnejšie mechanizmy na ich realizáciu,” dodal Paška.

    - Reklama -