Národná agentúra programu Erasmus+ rozdelila počas roka na projekty viac ako tri milióny eur

    0
    Ilustračné foto: Študenti (Autor: SITA)

    Národná agentúra programu Erasmus+ prijala tento rok 297 projektov, z ktorých 143 získalo finančnú podporu. Z ročného rozpočtu 3 395 348 eur rozdelila počas roka na projekty celkovo 3 391 573 eur, čo predstavuje 99,8-percentné čerpanie prostriedkov z Európskej komisie. Iuventa – Slovenský inštitút mládeže v rámci rovnakého programu v tomto roku uskutočnila zároveň viac ako 40 vzdelávacích aktivít.

    V rámci európskej informačnej siete Eurodesk Iuventa napríklad zastrešila chod Európskeho portálu pre mládež v slovenskom jazyku. Vydala tiež dve publikácie. Počas Európskeho týždňa mládeže organizovala v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku podujatie na Hlavnom námestí v Bratislave, ktoré bolo zároveň oslavou Dňa Európy. 

    Národná agentúra programu Erasmus+ pre oblasť mládeže a športu je súčasťou organizácie Iuventa – Slovenský inštitút mládeže. Spravuje grantový program Európskej únie Erasmus+, ktorý podporuje aktivity v oblasti vzdelávania, odbornej prípravy, mládeže a športu v programovom období 2014 až 2020. Finančné granty sú na projekty, akcie, aktivity a školenia v rámci medzinárodnej mobility mladých ľudí a pracovníkov s mládežou.

    - Reklama -