Naplnil svoj verejný prísľub. Čaputová je jediný demokratický kandidát. Liberáli, OĽaNO aj PS reagujú na odstúpenie Mistríka

    0
    Na snímke prezidentskí kandidáti zľava Zuzana Čaputová a Robert Mistrík počas mimoriadnej tlačovej konferencie v Bratislave 26. februára 2019. (Autor: TASR)

    Liberáli po odstúpení prezidentského kandidáta Roberta Mistríka vyjadrili podporu Zuzane Čaputovej. “Je to dnes jediný demokratický kandidát, za ktorým sa oplatí zjednotiť slušné Slovensko,” napísali. Za zodpovedné Mistríkovo rozhodnutie označili aj hnutie OĽaNO a mimoparlamentná strana Spolu, ktorá sa teraz v rámci koalície s Progresívnym Slovenskom (PS) plánuje pripojiť ku kampani Čaputovej.

    “Naplnil svoj verejný prísľub, ktorý vyslovil po stretnutí so Zuzanou Čaputovou, ktoré sme zorganizovali. Je veľmi dobré, že tento krok urobil v dostatočnom predstihu pred prvým kolom, čím vzniká priestor na vysvetlenie tohto kroku jeho voličom,” povedal o Mistríkovom rozhodnutí predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič. Predseda PS Ivan Štefunko sa Mistríkovi poďakoval a vyhlásil, že vo verejnej službe Slovensko potrebuje viac takýchto osobností.

    Mistrík svoje rozhodnutie o odstúpení z prezidentského súboja v prospech Čaputovej oznámil v utorok na spoločnej tlačovej konferencii. Hovorí, že sa rozhodol zodpovedne po neľahkej úvahe a na základe informácií, ktoré potvrdili náskok Čaputovej. Tvrdí, že mu ide o Slovensko a nie o vlastný prospech, a verí, že jeho rozhodnutie prispeje k zmene na Slovensku. Čaputová mu za tento krok poďakovala.

    Prvé kolo prezidentských volieb bude 16. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude sa konať 30. marca druhé kolo. Postupujú doň dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola. Hlasovať sa bude od 7.00 do 22.00 h.

    V abecednom poradí kandidujú Béla Bugár, Zuzana Čaputová, Martin Daňo, Štefan Harabin, Eduard Chmelár, Marian Kotleba, Milan Krajniak, František Mikloško, Maroš Šefčovič, Róbert Švec, Bohumila Tauchmannová, Juraj Zábojník a Ivan Zuzula.

     

    - Reklama -