Napadli nožmi ženu a kričali pritom niečo o Alahovi a Koráne, ale BBC to vo vysielaní vynechala

    0
    Londýnsky Big Ben (Autor: SITA)
    Karrien Stevensová riadi škôlku Little Diamonds v londýnskej štvrti Hermon Hill a britským médiám prezradila, čo jej napadnutá zamestnankyňa zažila pri útoku troch neznámych žien. Padali vraj kopance, údery päsťou aj nožom a to všetko za výkrikov spojených s Alahom a Koránom. Tak to aspoň píše online verzia BBC, ale používatelia sociálnych sietí sa pozastavujú nad tým, čo zaznelo v živom vysielaní. 
     
    V krátkej výpovedi Karrien Stevensovej odvysielanej na BBC zmienka o výkrikoch útočníčok spojených s Alahom a Koránom však chýba. V sedemnástej sekunde videa so svedectvom šéfky napadnutej ženy, ktoré uverejnil portál denníka Daily Mail, je jasne vidieť strih. 
     
    Výpoveď Karrien Stevensovej podľa hovorcu BBC zostrihali, aby sa vošla do spravodajského príspevku, ale to, či bola vystrihnutá, respektíve odstránená práve časť svedectva Stevensovej, odmietol potvrdiť. 
     
    Trojica žien, ktoré napadli zamestnankyňu škôlky v Londýne, je zatiaľ na úteku a polícia po nich pátra. Zatiaľ nikoho nezatkli a prípad nevyšetrujú ako teroristický čin, ale ako zločin z nenávisti. Napriek tomu o veci vie aj protiteroristická jednotka, ale zatiaľ sa ňou nezaoberá. Prvé informácie hovorili, že mohlo ísť o útok spojený s vyčíňaním gangov. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -