Naozaj nie je koho voliť? Tak sa treba zmobilizovať a kandidovať. Takto lanári do politiky…

    0
    Miroslav Ivan (Autor: SITA)

    Podľa predvolebných prieskumov opäť hrozí, že vládna strana, teda Smer, ktorej preferencie sa šplhajú k štyridsiatim percentám, bude mať v parlamentne väčšinové zastúpenie. A skončí sa to takisto, ako v tomto volebnom období, myslí si Ivan.

    Na každom niečo nesedí

    Nevolič je už raz taký. Vždy si nájde výhovorky, prečo nejsť k urne. Najčastejším argumentom je podľa Ivana vraj to, že nie je koho. To by sa však mohlo zmeniť. Pár odporúčaní má tímlíder strany SaS pre dopravu a stavebníctvo, ktorý apeluje na nevoličov vo svojom blogu na portáli sme.sk. „Ten raňajkoval s Kočnerom, henten zase nepodporil Kisku v druhom kole, ďalší zase stavia stenu pred nebankovkou, iný zase nerobí vlastne nič,“ vyrátava argumenty nevoličov Ivan. Ako však upozorňuje, každý má svoje chyby, ktoré nielen médiá či anonymní diskutéri pred voľbami vytiahnu. Ak si však nevolič myslí, že na každom niečo je, tak podľa Ivana je najvhodnejším kandidátom práve on sám. A má pre neho aj odporúčanie. Ešte stále sa totiž dá prihlásiť na niektoré kandidátne listiny a vyskúšať si na vlastnej koži, ako to v politike skutočne funguje.

    „Tak sa prihlás a zmeň túto krajinu, vymeň tých ´politikov´, prekrúžkuj sa. A ak si nevieš vybrať stranu, zozbieraj 10 000 podpisov a poď do toho. Možno založíš najlepšiu stranu s najlepšími kandidátmi, akí kedy mohli byť k dispozícii,“ vyzýva ďalej nevoličov Ivan. Pretože čas na to ešte stále je.

    Prečo je Smer za vodou?

    Podľa neho existuje ešte jedno, a ľahšie riešenie. Napríklad začať s úplným základom, a to preštudovaním si volebných programov. Tak či onak, aj v prípade, že tých nevoličov bude stále viac ako dosť, konečné zloženie parlamentu bude opäť odrazom občanov.

    Pre nevoličov má Ivan ešte jeden výstižný odkaz. Treba sa zamyslieť totiž nad tým, prečo vládny Smer nevyzýva ľudí ísť voliť. Jednoducho to robiť nemusí. Má totiž dosť svojich verných voličov. A tí náročnejší občania by mali porozmýšľať nad tým, či ešte stále chcú nechať mladých odísť do zahraničia, alebo posielať, najčastejšie ženy, starať sa o Rakúšanov. „Chronický nevolič, rozhodni sa, stále je čas aktívne do politiky vstúpiť a veci zmeniť. V marci už bude neskoro, tam sa musíš už len rozhodnúť, voliť alebo nevoliť,“ apeluje Ivan.  

    Celý blog Miroslava Ivana si môžete prečítať TU.

    - Reklama -