Nakoniec mal britský minister Sharma negatívny test na COVID-19

    0
    Na archívnej snímke z 12. mája 2020 britský minister podnikania Alok Sharma (Autor: TASR)

    „Práve som dostal výsledky a môj test na COVID-19 bol negatívny,” napísal Sharma na sociálnej sieti Twitter.

    „Pán Sharma by sa chcel poďakovať predstaviteľom parlamentu a jeho predsedovi, ako aj za milé slová od kolegov a iných, ktorí mu za posledných 24 hodín zaželali všetko dobré,” citovala ministrovu hovorkyňu spravodajská stanica Sky News.

    Na otázku, či bude musieť Sharma naďalej zostať v domácej izolácii, hovorkyňa neodpovedala. Objavili sa totiž obavy, že v skorom štádiu nákazy koronavírusom nemusí byť výsledok testu pozitívny, napriek tomu, že človek je už infikovaný.

    Viacerí zákonodarcovia si po tom, čo sa Sharma počas zasadnutia parlamentu necítil dobre, spomenuli, že s ním boli v úzkom kontakte, keď počas utorňajšieho hlasovania v parlamente čakali v dlhom rade, aby mohli odovzdať svoj hlas, hoci pri zachovaní potrebného odstupu.

    Hovorca hlavnej opozičnej Labouristickej strany pre oblasť podnikania Toby Perkins uviedol, že to, že Sharma prišiel do práce chorý, bolo “vrcholom nezodpovednosti”.

    Sharma sa zúčastnil aj 45-minútového stretnutia s premiérom Johnsonom a ministrom financií Rishim Sunakom, pri ktorom boli dodržané pravidlá sociálneho odstupu.

    Britskí politici už niekoľko dní bojujú proti rozhodnutiu britského premiéra Borisa Johnsona ukončiť virtuálne videkonferencie medzi členmi parlamentu, ktoré sa začali v apríli, keď sa vírus v krajine ešte šíril omnoho väčšou rýchlosťou.

    - Reklama -