Najväčší korupčný škandál na Slovensku? Matovičovci vraj majú dôkazy

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    Hnutie upozorňuje na podnikateľa Milana Fiľa, ktorý si mal u “tatíčka Mečiara” vybaviť privatizáciu. Podiel (67 percent), ktorý mal podľa hnutia hodnotu 4,7 miliardy korún, získal za 1,1 miliardy korún. V privatizačnej zmluve sa mal podľa OĽaNO-NOVA zaviazať, že 15 percent z toho budú zamestnanecké akcie. “Nestalo sa tak, privatizačná zmluva bola tajná, zamestnanci o tom nevedeli, nepodelil sa s nimi dodnes,” povedal dnes na tlačovej konferencii líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič. “Podvedení zamestnanci” už podľa neho v tejto veci podali trestné oznámenie. Fico má podľa Matoviča Fiľa poznať. Na vec by sa malo pozrieť aj ministerstvo hospodárstva, myslí si líder OĽaNO-NOVA.

    Podiel v hodnote 1,6 miliardy korún mal Fiľo podľa hnutia zadarmo previesť na firmu Spoločná istota, a to krátko po podpise privatizačnej zmluvy. Vo firmách vystupovali “Mečiarovi a Lexovi ľudia so zvučnými menami,” poukazuje OĽaNO-NOVA. Upozorňuje, že v nej mal byť aj Karol Melocík, “ktorý bol v čase únosu Michala Kováča mladšieho do zahraničia šéfom kancelárie riaditeľa SIS”. OĽaNO-NOVA disponuje účtovníctvom firmy Spoločná istota. Podiel sa časom mal opäť previesť zo Spoločnej istoty na Fiľa, a to v hodnote asi 340.000 korún v roku 2000. Podľa Matoviča je to nehorázne. “Aj žiak na základnej škole si dokáže predstaviť výhodnosť takéhoto prevodu,” povedal Matovič s tým, že Fiľo potom urobil obchod s Rakúšanmi, a to päťtisícnásobne drahší. Nechápe, ako sa “štát na toto môže prizerať”. 

    OĽaNO-NOVA tvrdí, že Ficovi ponúka overené dôkazy. „Stačí len trošku chcieť, aby sa to prešetrilo,” povedal Matovič. Vie, že niektoré záležitosti sú už podľa neho premlčané a “nikoho nedostane do basy”. Pravda by však podľa neho mala byť vyšetrená.

    - Reklama -