Najúspešnejší deň Donalda Trumpa v úrade. Aj CNN ho musela pochváliť

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Trumpovi nemôžu prísť na meno demokrati, médiá a aktivisti, no republikánsky prezident sa často stáva aj terčom kritiky svojich vlastných straníckych kolegov. Jeho utorkový obed s republikánskymi senátormi sa však skončil nad očakávania a aj Trumpovi nepríliš naklonená CNN si povšimla, že všetci senátori sa usmievali a veľmi kladne hodnotili jeho daňové reformy či nomináciu sudcov. „Samotný Trump sa na Twitteri chválil, že sa dočkal standing ovation.“

    Radosť Trumpovi urobilo aj oznámenie arizonského senátora Jeffa Flaka, že dáva politike zbohom a nebude sa uchádzať o obhajobu svojho úradu. Flake pritom patril k najväčším republikánskym kritikom Trumpa. V auguste dokonca vydal knihu, v ktorej sa ostro obul do Trumpa a jeho politiky. Prezidentovi tak v utorok odpadol jeho veľký protivník, ktorý by mu mohol skomplikovať prípadnú druhú prezidentskú kandidatúru.

    V utorok tiež republikáni oznámili, že sa chcú na pôde Kongresu zaoberať dvoma záležitosťami, ktoré sa týkajú bývalého prezidenta Obamu a jeho vtedajšej ministerky zahraničia Clintonovej. Ide o aféru s uniknutým e-mailmi Clintonovej a dohody o uráne s Ruskom, kde sa údajne dostala Clintonová do konfliktu záujmov a jej manžel Bill aj spoločná Clinton Foundation mali inkasovať desiatky miliónov dolárov.

    Ako ďalej píše CNN, radosť Trumpovi v utorok urobil aj denník The Washington Post, ktorý odkryl skutočnosť, že niekdajšieho britského špióna Christophera Steela pri vytváraní kompromitujúcich materiálov na Trumpa financovali Clintonová a demokrati. Ale objavili sa tiež záležitosti, ktoré Trumpa veľmi nepotešili. Prekvapivo nepochádzajú od jeho tradičných „nepriateľov“, ale z vlastných radov.

     

     

    Zdroj: Twitter/Donald J. Trump

    Spomínaný republikánsky senátor Arizony Flake síce oznámil koniec svojej politickej kariéry, ale s dôvetkom, že sa už nechce podieľať na „bezohľadnom, odpornom a nedôstojnom správaní“. Zjavne svojím mierne teatrálnym komentárom narážal na prezidenta. „Nesmieme pasívne prijímať očividný a každodenný úpadok našej krajiny, ignorovanie pravidiel, osobné útoky a bezohľadné provokácie,“ poznamenal Flake za potlesku ďalšieho z Trumpových kritikov Johna McCaina.

    K Flakovi sa potom pridal predseda senátneho výboru pre zahraničné záležitosti Bob Corker. „Trump jednoducho na rolu skutočného prezidenta nedorástol a ani sa mu to nikdy nepodarí. História si ho bude pamätať ako niekoho, kto len sledoval ponižovanie nášho národa. Mnohokrát som sa snažil nájsť k nemu konštruktívny prístup. Bohužiaľ, nie je to možné. Mnoho svetových lídrov už napokon došlo k záveru, že väčšina z toho, čo Trump hovorí, je lož.“

    - Reklama -