Najskôr druhému jamu kopal a nakoniec do nej spadol jeho kamarát, píše Daniš. Ako darebák tu vyzerá Ficov domáci pán

    0
    Premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico (Autor: SITA)

    „Robertovi Ficovi sa stala jedna malá nepríjemnosť. Najskôr druhému jamu kopal. A nakoniec do nej spadol jeho kamarát,“ začína svoj komentár Dag Daniš a dopĺňa, že ide o spoločného kamaráta Kaliňáka, Fica a Počiatka – Bašternáka, ktorý premiérovi prenajíma luxusný byt v Bonaparte.

    Ku kauze Bašternák sa vyjadrilo viacero poslancov, opozícia však tvrdí, že premiérov kamarát obral štát o 8 miliónov eur prostredníctvom dvoch firiem, ktoré predal do zahraničia, čím sa vyhol prípadnému vyšetrovaniu, píše Daniš. Podľa SaS sa Bašternák obohatil aj cez vratky DPH firmy, ktorá stavala bytový komplex Bonaparte, v ktorom má jeden z najluxusnejších bytov aj premiér Rober Fico.

    Ako uvádza Daniš, druhé obohatenie sa Bašternáka prostredníctvom DPH sa konalo cez firmu BL-202 v spolupráci s podnikateľom Kočnerom v jeho bytovom komplexe. V tomto prípade sa mal obohatiť o sumu 6 miliónov eur. Aj teraz Bašternák predal firmu spolu s účtovníctvom do zahraničia. Podľa Daniša dávno platí, že: „Ako darebák tu nevyzerá Matovič so svojím účtovníctvom. A s políciou na krku. Ako darebák tu vyzerá Ficov domáci pán,“ uzatvára.

    - Reklama -