Najskôr Hillary, teraz Marine, zovretie patriarchátu je silnejšie ako kedykoľvek v minulosti, horekuje zakladateľ WikiLeaks

    0

    „Najskôr Hillary, teraz Marine. Je rok 2017 a zovretie patriarchátu je silnejšie ako kedykoľvek,“ konštatuje Assange nadnesene na sociálnej sieti Twitter, kde si len prednedávnom založil oficiálny profil.


    Toto uštipačné vyjadrenie zakladateľa WikiLeaks prišlo krátko potom, keď na Twitteri uverejnil anketovú otázku, v ktorej sa používateľov pýtal, či je podľa nich za prehru Le Penovej zodpovedný sexizmus. Odpoveď od vyše 36-tisíc ľudí bola jednoznačná. Až 89 % sa nazdáva, že prehra líderky Národného frontu vo francúzskych prezidentských voľbách nemá nič spoločné so sexizmom v politike.


    Assange pomocou twítov komunikuje so svetom, keďže je stále na ekvádorskej ambasáde v Londýne, odkiaľ nemôže odísť, pretože mu hrozí zatknutie a vydanie do Švédska, kde čelí obvineniam z údajného sexuálneho zneužívania. Ešte väčšou hrozbou je pre neho vydanie do USA, kde by ho mohli súdiť za vyzradenie utajovaných skutočností, ktoré zverejnil jeho portál WikiLeaks.

    Len pripomeňme, že to bol práve Assangeov portál WikiLeaks, ktorý vlani ešte počas prebiehajúceho súboja o Biely dom publikoval uniknuté maily z prostredia prezidentskej kampane Hillary Clintonovej. Americké tajné služby vtedy vinili z hekovania Rusko, ale Kremeľ čosi také poprel a rovnako aj WikiLeaks odmietli, že by mali uniknuté dokumenty od Rusov.

    Úniky emailovej komunikácie sa objavili aj počas francúzskych prezidentských volieb, ale zasiahli štáb Emmanuela Macrona, ktorý nakoniec vyšiel zo súboja o Elyzejský palác víťazne.

    - Reklama -