Najnovšia bilancia vraždenia v Paríži. Poznáme presné čísla

    0
    Teroristické útoky v Paríži (Autor: SITA)

    V Paríži podľa jeho slov útočili tri koordinované tímy teroristov. Všetci útočníci boli vyzbrojení puškami kalašnikov a výbušnými zariadeniami, ktoré mali dosiahnuť “maximum obetí”, citovala ho agentúra DPA.

    Bezprecedentné útoky sa odohrali v piatok večer na šiestich miestach Paríža ležiacich v 10. a 11. obvode, ako aj na predmestí Saint-Denis. Okrem už spomínaného klubu Bataclan na Voltairovom bulvári sa strieľalo aj v blízkosti japonskej reštaurácie na ulici Rue de Charonne (najmenej 18 mŕtvych) i na križovatke ulíc Bichat a Alibert (12 mŕtvych), kde atentátnici zo strelných zbraní zaútočili na hostí reštaurácie Le Petit Cambodge.

    Ďalším terčom útoku bola pizzéria La Casa Nostra neďaleko Námestia republiky, kde pri streľbe prišlo o život najmenej päť ľudí. Neďaleko odtiaľ, na Voltairovom bulvári, sa odohral útok s jednou obeťou, ktorou bol samovražedný atentátnik.

    Ďalší útok trojice kamikadze, ktorí na svojich telách odpálili silné nálože, zaznamenali v blízkosti štadiónu Stade de France (najmenej jedna obeť), kde sa práve hral priateľský zápas medzi Nemeckom a Francúzskom, na ktorom sa zúčastňoval aj francúzsky prezident Francois Hollande. V čase útoku bolo na štadióne Stade de France asi 80.000 ľudí.

    - Reklama -