Najnovší cieľ kalifátu: Vraždiť moslimov v Európe

    0
    Nedeľné vzývanie Alaha (Autor: Hans Štembera)

    Informácie pochádzajú okrem iného z rakúskych denníkov Kurier v dnešnom a Kronen Zeitung v sobotňajšom vydaní.

    Zavraždenie týchto “nevercov” je podľa džihádistov dôležitejšie ako likvidácia “križiakov”.

    Vo výzve sa menujú konkrétne viacerí prominentní predstavitelia moslimskej komunity v Rakúsku, ktorých džihádisti vnímajú ako členov nemoslimského spoločenstva a označujú ich za odpadlíkov. Súčasne vyzývajú na podporu bojovníkov IS a na fyzickú likvidáciu spomínaných ľudí.

    Rakúsky Spolkový úrad pre ochranu ústavy vníma túto hrozbu ako vážnu. Podobné apely registrujeme už dlhší čas predovšetkým v sociálnych sieťach, povedal dnes pre Kurier hovorca rezortu vnútra vo Viedni Karl-Heinz Grundböck. Podľa jeho slov boli prijaté príslušné opatrenia, ktoré však nešpecifikoval.

    Jeden z imámov pre denník Kurier povedal, že to nevyvoláva dobrý pocit, avšak na druhej strane to nie je priveľmi prekvapujúce. “S niečím podobným som rátal, za neverca má príležitostne označovali” na známych fórach, konštatoval a dodal: Hrozba je pre mňa aj “potvrdenie, že môj boj za osvetu a proti extrémizmu, ako aj proti zmýšľaniu Islamského štátu, spôsobuje bolesť”. Aktuálna situácia je síce neutešená, avšak imáma posilňuje v presvedčení, že je potrebné vystupovať proti extrémistickým tendenciám spoločensky, politicky a teologicky. “Nič neľutujem, treba tým prejsť,” zdôraznil duchovný.

    Vyhrážky vnímajú vážne aj v rámci islamskej komunity v Rakúsku a budú sa usilovať čo najskôr zabezpečiť ochranu svojich členov koordinujúc kroky s bezpečnostnými zložkami.

    - Reklama -