Najčítanejšie noviny vydané v arabčine? Damen und Herren, vitajte v novom Nemecku

    0
    Nemecký Bild a B.Z. vyšli s prílohou v arabčine (Autor: ReproFoto, Facebook)

    Nemecké bulvárne denníky Bild a B. Z., ktoré patria do mediálneho impéria vydavateľstva Axel Springer, v stredu vyšli s prílohou v arabčine. Nie je určená „domácim“ Arabom, ale novým imigrantom, ktorí v Nemecku požiadali o azyl.

    Štvorstranovú prílohu obsahovali noviny distribuované v hlavnom meste a po celej spolkovej republike Brandenbursko, ktorá územie Berlína obklopuje. Utečenci v nej mohli nájsť informácie o krízových centrách, kde sa nachádzajú a akú pomoc ponúkajú. Obsahuje tiež výber základných nemeckých slovíčok a fráz, aby sa „noví“ Nemci vedeli s majoritným obyvateľstvom ako-tak dohovoriť. Sýrskym utečencom hrá do kariet fakt, že väčšina z nich rozpráva plynulo anglicky, čo znamená, že ich etablovanie bude rýchlejšie a ľahšie. Príloha obsahuje aj mapu Berlína, taktiež preloženú do arabčiny.

    Denníky na svojich titulných stránkach svorne hlásia: „Po prečítaní dajte toto číslo utečencovi,“ vyzývajú.

    Najčítanejší nemecký denník Bild sa tento týždeň činí. Je to totiž už jeho druhé špeciálne vydanie. V utorok vyšiel úplne bez fotografií vrátane svojej webovej stránky. Reagovali tak na diskutovanú tému o novinárskej etike, či zverejnená fotka malého sýrskeho utečenca Aylana, ktorého mŕtve telíčko našli na brehu mora, nebola „cez“.  


     

    - Reklama -