Nahlásili bomby na štátnych úradoch po celom Slovensku. Cieľom sú aj súdy

    0
    Polícia. Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Výbušniny nahlásili podľa dostupných informácií na súdoch v Košiciach a Galante. Bomba má byť aj v bratislavskom Justičnom paláci.
     
    Policajti v Žilinskom kraji dnes prehľadali okresné súdy na základe anonymu o umiestnení nástražného výbušného systému, ktorý nešpecifikoval miesto umiestnenia výbušniny.
     
    “V celom Žilinskom kraji boli vykonané prehliadky príslušných okresných súdov, pričom ani na jednom nebola nájdená žiadna bomba,” informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.
     
    Ďalej hlásia rovnakú situáciu aj okresné úrady v Žiari nad Hronom, Považskej Bystrici a Novom Meste nad Váhom.

    “Ministerstvo vnútra oznamuje, že väčšina  pracovísk okresných úradov v Považskej Bystrici, Novom Meste nad Váhom a Žiari nad Hronom nie je v týchto chvíľach dostupných verejnosti – polícia tam vykonáva bezpečnostné prehliadky z dôvodu anonymného hlásenia o uložení bomby. Prehliadky potrvajú niekoľko hodín,” znie oficiálne stanovisko tlačového odboru ministerstva. 

    Ako sa v ňom ďalej uvádza, v Považskej Bystrici však stále poskytuje služby odbor katastra a v Žiari nad Hronom odbor katastra a odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií – tieto pracoviská sídlia na iných adresách ako centrály úradov a ich klientske centrá.

    Aj okresné súdy v Nitrianskom kraji dnes čelili hrozbe bombového útoku. Na polícii nahlásil umiestnenie nástražného výbušného systému neznámy anonym, ktorý nešpecifikoval miesto umiestnenia výbušniny. 

    „Na všetkých okresných súdoch v rámci celého Nitrianskeho kraja sme museli robiť prehliadky objektov. Niektoré sú už ukončené, niektoré ešte pokračujú. Okresný súd v Nitre už normálne funguje,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

    Celý text nájdete TU.
     
    - Reklama -