Nad ďalším šéfom zdravotnej poisťovne sa sťahujú mračná. A minister Čislák ho obhajuje

    0
    Exminister zdravotníctva Viliam Čislák (Autor: SITA)

    Miroslav Vaďura ešte v časoch, keď šéfoval Fakultnej nemocnici v Bratislave, údajne neurobil práve najlepší „kšeft“. Malo ísť o kúpu šestice cerebrálnych oxymetrov. Na tom by nebolo nič zvláštne, ale išlo o dosť predražený nákup. Kolegovia z iných slovenských či českých miest nakúpili rovnaký produkt o znateľne menšie ceny. O problematike informoval denník SME.

    Minister zdravotníctva Viliam Čislák sa však nového šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne zastal a celú situáciu považuje za snahu o Vaďurovo zdiskreditovanie. „Vnímam, že je tam rozdiel hlavne v rokoch, nielen v cenách,“ vyjadril sa ku kúpe minister.

    Denník SME poslal na tlačové oddelenie poisťovne tabuľku, ktorá mala porovnávať ceny prístrojov. V roku 2009 kúpila nemocnica za Vaďuru prístroj za 49-tisíc eur, zatiaľ čo brnianska nemocnica kúpila novšiu verziu tejto techniky v roku 2013 iba za 15-tisíc eur. „Porovnanie cien v zaslanej tabuľke neobsahuje technické špecifikácie, ako napríklad počet káblov, kanálov, prevodníkov a pod., ktoré predstavujú významnú súčasť ceny prístroja,“ vysvetľuje Alena Michalicová z tlačového oddelenia poisťovne na margo tabuľky zaslanej denníkom. 

    - Reklama -