Nad Donaldom J. Trumpom sa zbiehajú mračná. Je to vážne

    0
    Donald J. Trump, 45. prezident USA (Autor: TASR)

    Simkanič vo svojom komentári vychádza z denníka The Washington Post, ktorý podrobne zmapoval, aké väzby na ruské prostredie existovali a existujú u súčasného amerického prezidenta Trumpa a jeho najbližšieho okolia. „V Spojených štátoch aj naďalej prebieha vyšetrovanie, či a ako sa Rusko zapojilo do americkej prezidentskej kampane. Pochybností neubúda, skôr naopak, stále sa objavujú nové zistenia a nové podozrenia,“ konštatuje Simkanič.

    Poukazuje následne na Trumpovho bývalého hlavného bezpečnostného poradcu Michaela Flynna, ktorý musel odísť práve pre podozrenia z väzieb na Rusko. Ale vypovedať vraj chce len výmenou za sľub imunity. „To potvrdzuje podozrenie, že situácia je vážna,“ myslí si Simkanič.

    To, že sa Rusko pokúšalo ovplyvniť americké voľby, podľa Simkaniča tvrdí aj americký senátor Mark Warner, ktorý je členom vyšetrovacieho výboru. Problém má vraj aj minister spravodlivosti Jeff Sessions, ktorého pristihli pri lži o tom, že nebol počas kampane s ruskou protistranou.

    Ruský prezident Vladimir Putin všetky špekulácie v oblasti ruského vplyvu na americké voľby neustále odmieta, zatiaľ naposledy ich označil za vymyslené, iluzórne provokácie a lži.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -