Náboje použité na vraždu Kuciaka a Kušnírovej boli upravované, potvrdil znalec

    0
    Ilustračná foto (Autor: pixabay.com)

    Šimonič vo svojej výpovedi povedal, že boli náboje delaborované, čo znamená, že bolo znižované množstvo pušného prachu. To potvrdzuje výpoveď obžalovaného Miroslava Marčeka, ktorý ich upravoval na to, aby bola zbraň pri výstreloch menej hlučná a nepopierala tým účel vyrobeného tlmiča.

    Obhajcovia obžalovanej Aleny Zsuzsovej sa snažili počas kladenia otázok znalcovi zistiť, či bolo možné, aby boli na skutok vraždy použité dve rôzne zbrane. To by spochybňovalo svedeckú výpoveď Miroslava Marčeka. Splnomocnenec poškodených Daniel Lipšic takúto otázku namietal ako špekulatívnu, súd mu vyhovel a otázku zamietol.

    Lipšic so splnomocnencom poškodenej Zlatice Kušnírovej Romanom Kvasnicom zhodnotili, že sa výpoveď znalca do značnej miery zhoduje s tou Miroslava Marčeka. Obhajca Aleny Zs. Štefan Neszméry sa na to pozerá opačne a tvrdí, že výpoveď potvrdila možnosť prítomnosti druhej strelnej zbrane.

    Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Z vraždy novinára a jeho snúbenice sú obžalovaní Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz. a Miroslav M. Marian K. si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

    K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za ňu právoplatne odsúdený. K samotnej streľbe sa priznal Miroslav M., v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian K., sprostredkovateľka Alena Zs. a jeden z vykonávateľov Tomáš Sz. naďalej trvajú na svojej nevine.

     

    - Reklama -