Na zdravotné preukazy s čipom nateraz zabudnite. Zasiahol Drucker

    0
    Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (Autor: SITA)

    Novelu vypracovalo Ministerstvo zdravotníctva SR ako iniciatívny návrh. Šéf rezortu Tomáš Drucker argumentoval odporúčaním Najvyššieho kontrolného úradu SR. Úrad totiž pri kontrole objavil závažné pochybenia pri zavádzaní elektronizácie zdravotníctva.

    “Projekt eHealth sa implementuje od roku 2009, pričom prešiel viacerými zmenami. Tento projekt vnímam ako jednu z kľúčových priorít rezortu zdravotníctva, ktorá má napomôcť zvýšeniu efektivity využívania finančných prostriedkov v zdravotníctve,“ povedal vo svojom vystúpení v prvom čítaní Drucker. 

    V súčasnosti je projekt podľa ministra auditovaný Národným centrom zdravotníckych informácií (NCZI). “Podľa predbežných správ je centrálna časť systému pripravená na ďalšiu integráciu. Rovnako sú integrované významné informačné systémy, ktoré používajú poskytovatelia zdravotnej starostlivosti a lekárne,“ povedal Drucker. Problémy pripustil v častiach ako centrálne registre a dáta, náročnou úlohou bude podľa neho samotné nasadzovanie systému. 

    Parlamentný výbor pre zdravotníctvo podľa slov šéfa rezortu odsúhlasil jednohlasne poslanecký prieskum v NCZI, ktorý by mal posúdiť pripravenosť projektu eHealth.

    - Reklama -