Na začiatku bolo údajné znásilnenie dievčaťa dvoma cudzincami v Nemecku. Teraz padlo trestné oznámenie, ale za niečo úplne iné

    0
    Demonštrácia proti imigrantom v Nemecku. S heslom: Rapefugees not welcome - znásilňovači-utečenci, nie ste vítaní (anglická slovná hračka) (Autor: SITA)

    Podľa servera nemecký právnik Martin Luithle podal na berlínskej prokuratúre trestné oznámenie na spravodajcu ruskej štátnej televízie Pervyj kanal v Nemecku. A to za šírenie dezinformácií a nenávisti.

    Ruský novinár Ivan Blagij pre ruskú televíziu referoval o prípade údajného znásilnenia trinásťročného dievčaťa pochádzajúceho z ruskej rodiny a žijúceho v Nemecku.

    Celý text si môžete prečítať TU


    Rodičia dievčaťa sa na políciu pôvodne obrátili s tým, že ich dcéra neprišla domov. O deň neskôr sa však vrátila. Podľa berlínskej polície sa podozrenie zo znásilnenia nepotvrdilo. Podľa stanice Deutsche Welle vyšetrovanie ukazuje, že opísaný zločin „nezodpovedá realite“. Avšak detaily s ohľadom na vek dievčaťa polícia odmietla komentovať.

    Boli traja, vyzerali ako z Blízkeho východu a nevedeli skoro vôbec po nemecky

    Ivan Blagij svoju správu odvysielal 16. januára, oprel ju predovšetkým o výpoveď Mariny, údajne tety dievčaťa: „Boli traja, nevedeli skoro vôbec po nemecky a vyzerali ako z Blízkeho východu. Odviezli ju niekam za mesto,“ opisovala na kameru.

    Právnik Martin Luithle je presvedčený, že ide o typickú ukážku ruskej propagandy a o podnecovanie k nenávisti. Podľa spomínaného servera ide pravdepodobne o prvý prípad, keď by mohla byť ruská propaganda a dezinformačná kampaň predmetom vyšetrovania, prípadne aj súdneho pojednávania.

    autor: vam

    - Reklama -