Na verejnosť začali presakovať informácie o útočníkovi z parížskeho letiska. Kto postavil celú krajinu na nohy?

    0
    Cestujúci čakajú na parížskom letisku Orly (Autor: TASR)

    Podľa francúzskeho ministerstva vnútra ide o 39-ročného zradikalizovaného moslima, ktorého francúzske úrady už dlhší čas sledovali. Polícia medzičasom zadržala jeho otca a brata.

    Denník Le Parisien informoval, že útočníkom je Ziyed B. Vyšetrovania prípadu sa ujalo protiteroristické oddelenie francúzskej polície.

    Rozhlasová stanica Franceinfo a denník Le Figaro uviedli, v byte muža sa krátko po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra 2015 uskutočnila prehliadka bez súdneho príkazu, ktorá však nepriniesla nič nové. Podľa novín Le Figaro nebol muž zaradený do databázy potenciálne nebezpečných osôb. Tieto informácie neboli oficiálne potvrdené.

    Francúzsky minister obrany Jean-Yves Le Drian predtým uviedol, že muž približne o 08.30 h zaútočil na trojčlennú vojenskú hliadku, v ktorej bola aj jedna žena. Tú napadol, zvalil ju na zem a pokúsil sa jej vytrhnúť z rúk zbraň, čo sa mu však nepodarilo. Dvaja ďalší členovia hliadky na útočníka viackrát vystrelili, pričom ho smrteľne zranili. Žena zostala po útoku “v šoku”, avšak neutrpela nijaké zranenia.

    Na letisku Orly, ktoré polícia úplne evakuovala a uzavrela, prebehla rozsiahla bezpečnostná akcia, ktorá sa medzičasom skončila a život sa tam postupne vracia do normálu. Uzavretý nateraz zostal len južný terminál letiska, kde k útoku došlo. 

    - Reklama -