Na šéfku volebnej komisie mal zaútočiť migrant, informuje Moskva

    0
    Ilustračná snímka. (Autor: TASR)

     Zadržaný sa narodil v roku 1983 a má pochádzať z jednej z republík Strednej Ázie. Agentúra Interfax s odvolaním sa na nemenovaný zdroj neskôr uviedla, že ide o migranta z Kazachstanu, ktorý sa k činu priznal.

    Povedal, že do Ruska prišiel pred niekoľkými rokmi a pracoval v rôznych zamestnaniach až dovtedy, kým nestratil svoje doklady. Potom pracoval len príležitostne a bol nútený žobrať a páchať drobné krádeže.

    V Pamfilovej dome len hľadal nejaké jedlo. K incidentu došlo v noci na piatok v obci Istra nachádzajúcej sa v Podmoskovskej oblasti.

    Do domu Pamfilovovej sa vlámal neznámy muž v maske, ktorý na ňu niekoľkokrát zaútočil paralyzérom a následne ušiel. Šéfka ÚVK nebola zranená a v piatok pokračovala vo svojom naplánovanom pracovnom programe.

    Pamfilovová patrí k tým predstaviteľom volebných úradov v Rusku, ktorí podporili rozhodnutie nepovoliť účasť viacerých opozičných kandidátov vo voľbách do Moskovskej mestskej dumy, keďže nesplnili formálne podmienky pre registráciu kandidátov — nepredložili napríklad dostatok platných podpisov svojich podporovateľov.

    Opozícia v reakcii na ich vylúčenie zorganizovala od 14. júla v Moskve niekoľko masových protestov a žiadala slobodné voľby. Išlo o úradne nepovolené akcie a polícia a Národná garda ich rozohnali aj s použitím násilia.

    - Reklama -