Na ministra financií Petra Kažimíra sa na Twitteri spustila vlna kritiky, urážok a vulgarizmov

0
Vyjadrenie Petra Kažimíra ku Grécku na sociálnej sieti Twitter (Autor: ReproFoto: twitter.com)

„Kompromis, ktorý sme dosiahli dnes ráno, je pre Atény ťažký, pretože je výsledkom Gréckej jari,“ práve tento komentár na profile ministra financií Petra Kažimíra bol spúšťacím mechanizmom pre lavínu nadávok a urážok, väčšinou zo strany Grékov.

Kažimíra krátko po zverejnení jeho komentára na Twitteri označili používatelia tejto sociálnej siete za bastarda, zbabelca, nacistickú bábku Nemecka či treťotriedneho prisluhovača Bruselu, ale objavili sa aj oveľa vulgárnejšie označenia slovenského ministra financií. Pôvodný komentár Peter Kažimír po vlne urážok vymazal, ale za pôvodný výrok sa neospravedlnil.

Namiesto slovného spojenia „grécka jar” použil v novom komentári spojenie „jar strany Syriza” s odkazom na to, že kompromis bolo ťažké dosiahnuť aj pre politiku vládnej strany, ktorou je práve ľavicová Syriza. Kažimírov upravený „twít” v preklade znie: „Kompromis, ktorý sme dosiahli dnes ráno, je pre Atény ťažký, pretože je výsledkom jari strany Syriza.“

Ani upravený komentár na Twitteri neupokojil vášne, ktoré rozdúchalo prvé vyjadrenie Petra Kažimíra o rokovaniach s gréckou vládou. Aj naďalej sa pod vyjadrením množia prosby o zdieľanie pôvodného statusu ministra a objavujú sa aj sarkastické poznámky. V jednej z nich sa používateľ Twittera pýta, či Kažimír vymazal pôvodný komentár na príkaz Wolfganga Schäubleho. Objavujú sa však aj výzvy na zastavenie rétoriky, ktorú viacero Grékov považuje za fašistickú.

Článok o vyjadreniach Petra Kažimíra na Twitteri si môžete prečítať TU

Twitterový profil ministra financií SR Petra Kažimíra v angličtine si môžete pozrieť TU

- Reklama -