Na jednu z firiem, ktoré má vo vlastníctve český minister financií Babiš, sa pripravuje trestné stíhanie. Prečo Babišove denníky neinformujú o jeho problémoch?

0
Andrej Babiš, exminister financií ČR (Autor: SITA)

Spoločnosť Agrotec je obvinená a v najbližších týždňoch bude obžalovaná za to, že manipulovala zákazky na nákup poštových áut za 5 miliónov korún, a tiež dodávku pneumatík pre vozový park pošty vo výške 18 miliónov českých korún. O tejto kauze informoval ako prvý český web Neovlivní.cz. Zaujímavosťou je, že  predsedom predstavenstva firmy Agrotec bol až do roku 2014, (kedy sa na jar začal tento prípad vyšetrovať), Jaroslav Faltýnek. Ten je šéf poslaneckého klubu hnutia ANO a prvý podpredseda tohto politického spolku, ktorý založil, vedie a financuje Andrej Babiš.

Celý článok si môžete prečítať TU

V minulosti sa v podobných prípadoch vyvodzovala politická zodpovednosť

Pokiaľ sa v Čechách v minulosti diali takéto prípady, keď bol trebárs obžalovaný nejaký vysoko postavený úradník ministerstva, tak bol spravidla minister nútený odísť zo svojej funkcie. „Spomenula by som prípad pána Drobila, ktorý bol minister životného prostredia za ODS. Podobné prípady nájdete vo všetkých stranách v minulosti českej politiky,“ hovorí Lenka Zlámalová.

Médiá v prípade Agrotecu mlčia

Keď sa v minulosti objavil na českej politickej scéne podobný prípad, boli toho plné médiá. Lenka Zlámalová hovorí, že o prípade Agrotecu nereferujú vôbec žiadne médiá. Snáď s výnimkou niekoľkých internetových médií. Verejnoprávne médiá, ako aj Babišove denníky v tomto prípade mlčia.

Videoblog Lenky Zlámalovej si môžete pozrieť TU
 

- Reklama -