Na jednej strane proti nim bojuje, na druhej strane s nimi obchoduje. Pán Trump, tak ako je to s moslimami?

    0
    Donald Trump (Autor: SITA)

    Medzi Trumpove najšťavňatejšie vyjadrenia na adresu moslimov patria napríklad, že amerických moslimov treba pre bezpečnosť krajiny sledovať, alebo že pre jej dobro treba všetkým moslimom do Spojených štátov zakázať vstúpiť.

    S kým obchoduje? Server Echo24 uvádza, že spoločnosť Damac Properties stavia dve luxusné golfové ihriská v Dubaji. Táto islamská firma však pri Perzskom zálive nerobí sama za seba, ale pracuje na zákazku Donalda Trumpa. Obe športoviská ponesú už čoskoro jeho meno. Zatiaľ čo on sám vedie v USA kampaň proti moslimom. Damac pritom nie je zďaleka jedinou islamskou firmou, s ktorou americký miliardár robí kšefty. Napríklad v Istanbule teraz buduje Trump Tower  a v už spomínanom Dubaji a neďalekom Abú Dabí práve slávnostne otvorili dve galérie s Trumpovým menom.

    Na výroky vo volebnej kampani Donalda Trumpa reagujú jeho priatelia v moslimskom svete s nepochopením a rozhorčením. Chaláf Al Habtú, miliardár z emirátov a jeden z hlavných staviteľov Dubaja (angažuje sa aj v strednej Európe), označil ešte tento rok v auguste Trumpa za „svieži vietor“. Koncom novembra však už pre jedny dubajské noviny napísal: „Mýlil som sa v ňom. To rád priznávam.“

    - Reklama -