Na hraniciach Slovinska a Rakúska sa dejú veci. Rakúska polícia musela otvoriť zábrany. Prečítajte si, čo je za tým

    0
    Utečenci smerujúci do Rakúska (Autor: SITA)

    Podobná situácia nastala v Spielfelde aj v stredu, keď približne 1500 ľudí prerazilo policajný kordón a vydalo sa pešo smerom k štajerskej metropole Graz. Chaos mohli spôsobiť mylné informácie migrantov o vzdialenosti Spielfeldu od rakúsko-nemeckých hraníc. Keď si to masy migrantov uvedomili, väčšina z nich sa obrátila späť. Policajti boli dnes lepšie pripravení na možné problémy a migrantov už po niekoľkých stovkách metrov vrátili späť. Nie všetci však ich pokyny rešpektovali. Mnohí sa potulovali pri ceste B67 a pýtali sa, ako ďaleko je do Nemecka, respektíve ako sa tam dostanú. 

    K priechodu prichádzali aj rakúske taxíky, ktoré brali migrantov ako zákazníkov. Policajti sa migrantom snažili po anglicky alebo pomocou tlmočníkov vysvetliť, že Nemecko je vzdialené niekoľko stoviek kilometrov. Niektorí migranti chceli pokračovať v ceste vlakom a pýtali sa na železničnú stanicu. Neďalekú železničnú trať zo slovinského Šentilja do Leibnitzu museli dnes dopoludnia uzatvoriť, pretože sa popri nej pohybovali ľudia.

    Podľa tamojšej polície prišlo v stredu za 24 hodín do Slovinska z Chorvátska viac ako 12.600 osôb, teda viac než v septembri, keď kulminoval prílev utečencov z Chorvátska do Maďarska. Za uplynulých päť dní prekročilo hranice do Slovinska vyše 34.000 migrantov. Rôzne početné skupiny migrantov prichádzali do Slovinska aj dnes dopoludnia. Najviac ich dorazilo na juhovýchod krajiny; pri malej pohraničnej obci Rigonce prekročilo zelenú hranicu 5000 ľudí, ďalších 2000 je podľa slovinských médií na ceste. 

    - Reklama -