Na exministra Pavla Ruska sa to valí. Svedkov je vraj plno a vypovedajú zhodne

    0
    Pavol Rusko (Autor: SITA)

    „Môjmu klientovi bolo vznesené obvinenie pre trestný čin vraždy v štádiu prípravy… dostal uznesenie, k tomu si nepodal sťažnosť,“ uviedla advokátka Miloša Kaštana Emília Matrtajová pre topky.sk. Miloš Kaštan bol už predtým viackrát vypočúvaný. Podľa slov advokátky prebiehalo viacero výsluchov. „Klient potvrdil, že sa takéto stretnutie uskutočnilo a že ich bolo viacero,“ povedala Matrtajová s tým, že Kaštan v podstatných veciach potvrdil Černákovu verziu.

    „Áno, môj klient sprostredkovával stretnutie a preberal aj dával zálohu,“ uviedla Matrtajová s tým, že Kaštan preberal priamo od Pavla Ruska zálohu na parkovisku pred hotelom Holiday Inn v Bratislave v hotovosti. Na tom istom parkovisku niekoľko mesiacov predtým zavraždili Sýkoru. Premlčanie nehrozí, keďže Kaštan vypovedal v roku 2004 k viacerým veciam. V Ruskovej kauze začal vypovedať v lete.

    Matrtajová pre novinárov potvrdila, že v kauze figurujú ešte ďalší svedkovia. „Nepočítala som ich, je ich dosť,“ povedala a dodala, že vypovedajú v zhode s Kaštanom a Černákom. Medzi svedkami je podľa Matrtajovej aj osobná ochranka z 3D Security, ktorú platila Markíza a ďalšie osoby.

    Černák poskytol polícii nové informácie už v roku 2014. „Medzitým poskytol aj niektoré operatívne informácie a medzi nimi bola aj táto informácia,“ tvrdí právnik mafiánskeho bosa Mikuláša Černáka František Polák. „Bolo vznesené voči nemu obvinenie za trestný čin vraždy spolupáchateľstvom v štádiu prípravy. Ku skutku sa priznal,“ uviedol Polák, neprezradil však, či sa k skutku priznal ešte niekto. Stále tiež nie je známe, či dal vyšetrovateľ návrh na vzatie Ruska do väzby, no výsluch sa už skončil.

    Bývalého riaditeľa Markízy Pavla Ruska zatkli policajti v pondelok. Vraždu svojej spoločníčky v Markíze Sylvie Volzovej si zrejme objednal ešte v roku 1997. Volzovú po únose donútili prepísať podiely televízie na inú osobu a potom ju mali zlikvidovať, pričom Rusko údajne vyplatil pol milióna korún zálohy. Vražda mala stáť celkovo 20 miliónov korún. Písali sme o tom TU.

    Dnes ako prvého predviedli vypovedať Mikuláša Černáka, ktorý  už v roku 2014 vyhlásil, že prehovorí o všetkých vraždách, s ktorými mal niečo spoločné. Druhým predvedeným bol Miloš Kaštan, štvrtým obvineným je bos sýkorovcov Robert Lališ.

    - Reklama -