Na Trumpa kujú pikle jeho súperi spoločne. Chceme oslabiť jeho pozíciu, netaja sa

    0
    Senátor Marco Rubio, podnikateľ Donald Trump a senátor Ted Cruz (Autor: SITA)

    “Obrovská a prevažná väčšina republikánov nechce, aby sa Trump stal naším nominantom,” povedal Rubio pre stanicu NBC, pričom naznačil, že tento miliardársky podnikateľ z New Yorku vyhráva len vďaka roztrieštenosti hlasov od republikánskych voličov, ktorí ho nemajú radi, informuje agentúra AP. 

    Trump je však medzi Američanmi naďalej nesmierne obľúbený, a to napriek svojim kontroverzným výrokom o zákaze vstupu moslimov do krajiny či výstavbe múru na hraniciach s Mexikom. Trump má zatiaľ podporu 82 delegátov Republikánskej strany, zatiaľ čo Cruz 17 a Rubio 16. Na získanie nominácie je treba 1237 delegátov. 

    Počas volebného superutorka bude v hre až 595 delegátov, o ktorých podpore sa rozhodne v 11 amerických štátoch. Debata sa bude konať v noci nadnes v texaskom Houstone. 

    Ďalší republikánsky nominant Ben Carson vyhlásil, že sa napriek slabým volebným výsledkom a preferenciám v dohľadnom čase nehodlá stiahnuť zo zápolenia, píše stanica BBC. 

    Johna Kasicha, ktorý sa považuje za umiernenú alternatívu voči konzervatívnejším kandidátom, vyzývajú niektorí republikáni, aby odstúpil, čím by mohol pozíciu favorita prevziať od Trumpa iný kandidát. 

    - Reklama -