Na Slovensku pribudlo 114 prípadov nákazy novým koronavírusom. Evidujeme ďalšie dve úmrtia

    0
    Na snímke príslušník Ozbrojených síl SR počas testovania rómskych obyvateľov v rómskej osade v Trebišove v rámci preventívnych opatrení k zamedzeniu šírenia koronavírusu. (Autor: TASR)

    Doplnila, že celkovo s negatívnym výsledkom je 33.481 testov. Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) hospitalizovaných 165 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie COVID-19 a 92 pacientov má podozrenie na toto ochorenie.

    Na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) je sedem pacientov, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii.

    Najmladšia osoba s ochorením COVID-19 zo štatistík rezortu má jeden rok, najstaršia 97 rokov.

    MZ SR doplnilo, že 12 pacientov evidujú v karanténnej stanici, respektíve v karanténnom centre, jeden prípad je v karanténnom stredisku Donovaly a 11 prípadov v Akadémii Policajného zboru v Bratislave.

    MZ SR  potvrdilo ďalšie dve úmrtia

    Ministerstvo zdravotníctva SR vo štvrtok potvrdilo ďalšie dve úmrtia na nový koronavírus.

    Slovensko tak eviduje spolu osem úmrtí pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Naopak, 167 osobám sa podarilo z ochorenia vyliečiť. TASR o tom informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

    MZ SR priblížilo, že v stredu (15. 4.) zomrela vo Fakultnej nemocnici J. A. Reimana v Prešove pacientka s onkologickou diagnózou, ktorá bola pozitívne testovaná na nový koronavírus. Hospitalizovali ju na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny s obojstranným zápalom pľúc.

    Taktiež v stredu zomrel ďalší pacient v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Išlo o muža z Domova sociálnych služieb (DSS) Pezinok.

    „Jeho stav bol počas dňa stabilizovaný, náhle sa ale zhoršil, napriek enormnej snahe zdravotníkov v nemocnici sa mu, žiaľ, nepodarilo pomôcť,” uviedla Eliášová.

    Pozitívne však podľa rezortu zdravotníctva je to, že z ochorenia sa na Slovensku vyliečilo doteraz 167 ľudí.

    Z tohto počtu bolo 43 osôb hospitalizovaných v nemocniciach a 124 sa vyliečilo v domácej izolácii. Údaje o vyliečených hlásia regionálne úrady verejného zdravotníctva Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

    - Reklama -